Friday, April 30, 2010

Tips mengelak JPJ untuk kenderaan bertinted itam



Tidak perlu gua cerita banyak. Port rasmi bagi acara sarapan pagi semestinya di Kedai Ali. Macam biasa segmen kedai Ali kali nih membahaskan tips2 mengelakkan diri dari menjadi mangsa JPJ (khusus bagi pemilik kenderaan bertinted itam legam)

Pezal mula bicara...

Pezal: Skang nih buleh kata tiap2 hari JPJ wat roadblok kat Juru.. pergh ramai sehh keta kena tahan!!

Gua: Kena tahan pasai pa??

Pezal: Tinted gelap.

Misyar: Kalau tinted tingkap kiri kanan je takpe... tak perasan sangat. Jangan tinted cermin depan belakang!! gila gelap nak mampos!!!

Pezal: Eh.. pasal apa pulak?? aku tinted semua itam rileks je... bila time nampak JPJ.. ko bukak semua tingkap... barulah nampak cerah skit.. aku dah lama wat cam nih... sampai sekarang ok je tak kena saman.. terer tak?? hehe

Misyar: Kalau tetiba je power window rosak!! nak wat camana???

Gua: Lorrr....Ko bukak la empat-empat pintu keta ko.. lagi nampak cerah!!! tu pun nak kena ajar ke?? ishhk..

..............
Lagu tema penutup :
Download MP3 di sini.
Cerita Kedai Kopi
Malique feat Salam

Intro

(Malique)
Terlalu banyak kena kopi, aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati, salam

(Salam)
Masing-masing ada masalah sendiri
Masalah dunia, masalah peribadi
Luahkan jangan simpan dalam hati
Boleh cerita di kedai kopi

Chorus

(Salam)
Cerita kedai kopi
Cerita kedai kopi
Tiada hakim tiada saksi
Cerita sensasi di kedai kopi (2x)

Verse 1

(Salam)
Ada satu hero melayu, namanya rahsia
Dulu lepak tepi parit kampung
Sekarang lepak media massa

(Malique)
Asal boleh masuk tv, dia mesti buat
Awek tengok jambu, laki tengok meluat
Citarasa makin besar otak makin ketat
Baru angkat berat sikit baju pun dah sendat
Ay, jalan berkepak dengan awek romantis
Biasalah budak baru nak naik jadi artis
Ay, jalan berkepak dengan awek romantis
Biasalah budak baru nak naik jadi artis
Jakun ke pelakon, jamban ke makan malam
Dinner show menyanyi, sorang pun tak faham
Tapi datin muda tengok, geram dan sangkut
Datuk outstation,apalagi angkut

Chorus

Verse 2

(Salam)
I’m in the mood for love
Simply because you’re near me
Honey but when you’re near me
I’m in the mood yes i’m in the mood for love

(Malique)
Terima kasih rahsia diterima
Kalau sunyi lagi boleh main gila
Datin kena taruk, rahsia kemaruk
Makan boleh tapi jangan sampai kena lauk
Datuk pergi London lama, pucat bila balik
Bini buncit sikit tau dia tak boleh naik
Datuk pergi London, dia pucat bila balik
Bini dan anak percuma dah ada penyakit
Apa kesudahannya, apa yang terjadi
Rahsia tinggal rahsia takkan masuk tv lagi
Cerita sensasi dengar di kedai kopi
Setiap individu punya versi sendiri

Bridge

(Salam)
Masing-masing ada masalah sendiri
Masalah dunia, masalah peribadi
Luahkan jangan simpan dalam hati
Boleh cerita di kedai kopi

Chorus

Verse 3

(Malique)
Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati, rentak keluarga marley
Hamba di belanda di tengah ibu kota
Temanku Salam, dreadlocks bawah mahkota
Anak perantauan yang punya citarasa Jamaica
Rindu nak dengar cerita kedai kopi Malaysia
Aku cerita, dia ketawa
Tak kering gusi, jatuh kerusi
Dia pula bercerita tapi bukan tentang dia atau dia
Di Eropah orang bentang idea
Topik-topik intelektual didiskusi
Anjakan paradigma bila kena kopi
Peace, love and harmony, reggae sampai pagi
Keluar kedai kopi Amsterdam masih steady

Chorus

Outro

(Malique)
Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati, yeah…

4 comments:

  1. bagus.. idea hebat.. Syabass.. =)

    ReplyDelete
  2. siap ada lagu yg sesuai lag bha...
    ahahahaha

    ngam lar ituw dgn tema...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...