Wednesday, May 12, 2010

Soal Jawab Bayi Bersama Dr. Zarie

Seronok nampak!!!

Masa yang gua nantikan dah pun lepas.. Alhamdulillah semuanya selamat. Satu kelegaan buat wife gua. Syukur baby boy yang dikurniakan ensem seperti abah dia. Kini servis bertukar tangan kepada adik gua yang sekarang membawa kandungan 7 bulan (anak sulung).

Dek kerana anak sulong itulah timbul berbagai persoalan antaranya:


1) Camana rasanya nak bersalin ehh??

- Mana gua tahu. Tanyalah Mama !!!


2) Pampers apa yang bagus??

- Mami Poko… ko test dulu la..


3) Barang apa yang patut dibeli ekk??

- tentu la barang baby


Banyak lagi soklan2 best yang gua dah lupa… banyak sangat !!! Penat betul gua menjawab soklan-soklan bakal ibu nih… tapi mengenangkan dia adik gua..gua layan je… huh… Dua soklan terakhir yang dia tanya berbunyi:


4) Skang nih banyak susu yang bagus-bagus….. susu apa yang paling bagus utk baby ekk??

Gua jawab: “Susu badan ko lah”


5) Aku ada dengar… ada sesetengah brand susu tak bagus utk baby….susu apa tu ekk?

Gua jawab, “Susu Getah”.


bermula saat itu... haram dia stop tanya gua... heehe


p/s mmg tabiat gua… kalau tanya banyak2 …gua akan merapu.. itu pasal gua takmo letak formspring kat blog nih!!!

4 comments:

  1. haha..susu getah tak boleh blah :)

    ReplyDelete
  2. hahahahhaa..lawak punya jawapan susu getah tu

    ReplyDelete
  3. Nasib baik bkn aku yg bertanya byk tu..klu tak dh lama kena peteh pale...hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...