Thursday, October 14, 2010

Projek BaeK


Balik dari Tesco semalam, membuatkan gua tak sabar-sabar nak gi opis. Kat opis banyak tools. Bukannya apa, gua sekadar nak merealisasikan inovasi terbaru dalam dunia teknologi maklumat. Dengan teknologi penjimatan yang optimum ianya mampu dimiliki oleh setiap orang.

8.00 pagi di opis:

gua: wei jeff, lu ada double sided tape tak?? (gua bertanya sambil berlari !!)

jeff : (senyap tanpa jawapan)

(gua anggap jeff takde barang yang gua mintak tadi.. terus je gua berlari-lari ke admin)

semasa dalam pelarian.... gua terdengar jeff memanggil gua dan gua terus membuat pusingan-U.

Jeff: "wei.. zarie"

Gua: "yo..wasap..wasap ."

Jeff: "Double sided tape ada dua jenis...ko nak yang mana?? yang itam ke yang putih??"

Gua: "yang putih.."

Jeff: "erm.... dua dua aku takde !!"

Gua: "cilaka... penat gua berlari", bisik hati kecil gua

gua terpaksa berlari-lari ke admin semula untuk mendapatkan barang yang gua nak... saje je gua berlari, padahal opis gua kecik je... berjalan pun
boleh sampai. Sebenarnya memang gua berjalan... saje cerita kat korang yang gua berlari..haha.

Barang yang gua nak diberitahu oleh admin telah kehabisan stok !!! Sebenarnya gua tak pergi kat admin pun.... saje gua cerita gua pegi kat admin... supaya korang saspens skit..dan gua percaya se-das kentut pun korang tak saspens. Sebenarnya tadi, setelah gagal mendapatkan barang yang gua nak dari jeff, gua terus je pinjam double sided tape dengan Mahani. Nampaknya projek gua bermula. Korang paham tak cerita nih?? wakakaka

Inilah projek yang gua rahsiakan dari tadi :

Projek rahsia gua nih menelan kos sebanyak RM1.50... dengan menggunakan pengalas pinggan (Coasters) di meja makan yang mama beli smalam, gua berjaya mengonvertkannya menjadi skin laptop. Kini alas pinggan mama sudah kekurangan satu... haha gua sangat-sangat berharap mama tidak menggunakan laptop gua sebagai ganti pengalas apa-apa juga juadah di meja makan.


Idea ini amat berbaloi dan praktikal untuk korang mencubanya. haha.. Gua harap dengan sumbangan idea ini dapat memajukan lagi industri teknologi maklumat di negara ini walaupun gua rasa ianya takde kena mengena. Selamat mencuba.5 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...